onsdag 15 april 2009

Öroninflammation

Båda tjejerna har öroninflammation och stora tjejen ev. förkylningsastma.
Remiss är skickad ang. lillans vikt.

When it couldn't get worse...

4 kommentarer:

  1. Min tjej hade förkylningskrupp (falsk krupp) när hon var mindre. Finns tendenser till det fortfarande, men lyckligtvis har hon inte varit kraftigt förkyld på länge. Kan tänka mig att förkylningsastma ger liknande symptom - svårt att andas, olidlig hosta m.m.? Hostan brukar hålla i sig i månader dessutom, vid varje lite ansträngning är den tillbaka..

    Minns en gång när vi sökte vård pga att hon var alldeles blå om läpparna och okontaktbar. Allämnläkaren skickade hem oss med rådet att "ge henne lite vatten"..!!! Naturligtvis blev hon inte bättre utan fick åka till akuten. Där konstaterades krupp, influensa samt öroninflammation... Behövdes liiiite mer vård än vatten kan jag säga..

    Skönt att remissen är skickad iaf, det var ju också på tiden! Själv väntar jag på provsvar från prover som togs för ca två månader sedan.. Trots påtryckningar från min sida och det faktum att lillan har ont och bevisligen gått ner i vikt händer ingenting...

    SvaraRadera
  2. Öronbarn har jag 2 st,och Kiana led av falsk krupp tills för ca.1 1/2 år sen..verkar vara borta nu...
    Och att ha 2 barn med öroninflammation samtidigt är ingen lek,speciellt inte för dig som dessutom är själv just nu :-(..jag lider verkligen med dig,men nu måste det ju vända..fick de penecillin båda 2 nu då?...
    kramizar

    SvaraRadera
  3. Mia: Fattar inte varför man alltid ska behöva slåss för rätt vård??? Håller tummarna för er!

    Moosan: Japp, nu har de båda penicillin, men två olika sorter. ;-)
    Jag håller tummarna att liten i magen ska slippa ha ont i öronen.

    SvaraRadera
  4. Då hoppas jag de blir bra snabbt!!..eller snabbt..det har ju gått en massa dagar redan :-(...
    Mitt hopp om att slippa ett öronbarn till ligger i den nya vaccinationen de nyfödda har börjat få nu..det ska tydligen hjälpa även mot öroninflammationer..på tiden!..konstiga är ju att varken jag eller Oscar är öronbarn,så man får väl skylla på mostrarna där ;-)
    Synd det inte finns vaccin mot kolik också,då hade jag blivit ännu gladare,då mina barn fått den värre varianten (tidsmässigt),som varat 9månader för Kiana och 10 månader för Dante!...Måtte man slippa det denna gång!

    Har utslagen försvunnit på lillan?

    kram på er alla

    SvaraRadera