torsdag 14 maj 2009

Festligt

Jag har bestämt mig för att göra helgen extra festlig. Allt för att lyfta det roliga och förtränga det trista.

På lördag tänkte jag att vi skulle äta lite olika plockmat och det jag har fått fram än är:

Pitasnittar med fetaost, soltorkade tomater och lufttorkad salami.

Potatisbakelse med parmaskinka.

Fler förslag mottages tacksamt!

2 kommentarer:

  1. Två av mina favoriter är
    1) Minipajer. Man lägger ut små plättar med smördeg i bullformar och penslar med ägg. Sen i med hackade valnötter, ädelost och skuren ruccola. Över häller man en blandning av riven lagrad ost, gräddfil och äggula (minns inte hur mycket men man kan nog höfta) och saltar (om det behövs) och pepprar. In i ugnen tills de får fin färg.
    2) Tunnbröd med räkröra. Blanda räkor, kesella, dill och hackad färsk chili (detta blir starkt!) och klutta ut på runt hårt hällbröd. Enkelt och smask!

    SvaraRadera
  2. Tack Mia och dotter för smaskiga tips till lördagens Eurovision-bevakning! Då ska det ju vara just plockmat! Mums...

    SvaraRadera