onsdag 30 maj 2012

Fattiga barn i Sverige

Läs den här:

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article14899948.ab

Här är ett par utdrag värt att fundera över:

"I går kom FN:s barnfond Unicef med en rapport som visar samma sak. Sverige är ett av 35 rika länder som låter barnen falla djupast i fattigdom om man jämför med befolkningen som helhet. Länder som Polen, Grekland, Estland och Ungern får en bättre placering på rankningen. "

"I diskussionen om fattigdom förekommer en del vulgära argument. Det handlar om att det finns länder som har det sämre, att verklig fattigdom är barn som svälter. Men på vilket annat område jämför vi vår välfärd med havererade stater på Afrikas horn? Innebär det att vi ska vara nöjda med vården eller omsorgen av våra äldre, så länge det är bättre än i Sudan?
Nej, självklart inte. "

Så hemskt att det får vara så här! Jag vill bara springa ut och hitta dessa barn och göra något. Alla kan vi säkert göra något litet.
Måste fundera vidare över hur vi kan hjälpa till här känner jag. Om någon har tips tas de tacksamt emot!

1 kommentar:

  1. Jag är så stolt över ditt engagemang! Försöker på olika vis hitta vägar för hjälp. Bl a genom att prata med politiker och andra i beslutsfattande positioner.Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite... Kram fantastiska dotter, mamma och medmänniska!

    SvaraRadera