onsdag 24 juni 2009

Akuten hela dagen, gissa med vem?!

Lillan så klart!

Vi åkte och tittade på djuren och lekte i lekparkerna och hade det så där bra som man bara kan ha det en varm sommardag. Barnen var glada och förväntansfulla, vi skulle nämligen åka och köpa en liten pool att ha att plaska i hemma.

Först åkte vi till Biltema där lite slangkopplingar skulle inhandlas, och det var där olyckan var framme. Lillan stod upp i kundvagnen och plötsligt slog hon en volt ur den och landade på huvudet/nacken med en rasande fart! Alla som såg fallet sprang chockat fram för det var inte det lindrigaste jag har sett. Lillan skrek som tur var på en gång så jag tänkte först att vi skulle avvakta lite innan vi åkte till akuten. I bilen hem höll lillan på att somna hela tiden, tills hon kräktes. Det var bara att vända och åka till akuten med en gång.
De närmaste 5 timmarna var hon mycket slö och grät hela tiden, jag hade en viss känsla av att hon inte hade klarat sig lite bra som alla de andra 7145 gångerna hon har ramlat. Vid 16-tiden fick jag henne att somna i vagnen och när jag väckte henne en halvtimme senare fick hon en glass, efter det fanns det inget som kunde stoppa hennes framfart på avdelningen.
De trodde att vi skulle få stanna över natten så vi blev inlagda på barnavdelningen där de förberedde för dropp, men efter hennes lilla tupplur insåg de att det inte var några större fel på henne.

Inte den bästa kvaliteten på bild, jag tog med mobilen på akuten (där jag inte fick ha mobilen på):



Lillans arm:



Lite piggare framåt kvällen:



Nu väntar vila ett par dagar för henne, och hjälm resten av sommaren!!!

Tack igen mamma för hjälpen med de andra två!

5 kommentarer:

  1. Hjärnskakning igen alltså? :( Var det något med armen också??

    SvaraRadera
  2. Det var inget! De skötte sig exemplariskt och var så goa! Skönt att det gick bra denna gången också ed den lilla! Nu får hon sluta upp med dessa luftfärder eller börja med hjälm och fallskärm! Försök ta det líte lugnt du med nu några dagar. Det blir ju en stockholmsvecka snart med full fart från morron till kväll, gissar jag. En lättnadens kram från Mommo

    SvaraRadera
  3. Mia: Nej, de satte Emla-kräm där för de planerade att sätta dropp på henne. Hon var riktigt risig när vi kom och bara grät och ville sova så de misstänkte nog att vi skulle bli långvariga där.
    Som tur var avvaktade vi lite med droppet för sedan piggnade hon ju till bra.

    Mmm, nu blir det lugnt fram till Sthlm..

    SvaraRadera
  4. Nääää,stackars Lillan :-(,skönt hon piggnade till!
    *kramar om*
    Tyvärr lär det inte bli nån Skara för oss..vi hinner inte...Oscar jobbar ju massor snart..bara ledig några strödagar hit o dit :-(..men helt klart ska vi träffas..håller på att kolla lite..det är 50mil mellan oss,visste du det?..Vi kollar in lite stugor o hotell o lite så i närheten....
    kramizar

    SvaraRadera
  5. 50 mil??? Jisses! Hoppas hoppas att vi kan ses! :-)

    SvaraRadera