torsdag 10 januari 2013

Lillans framsteg

Lillan lär sig saker hon gillar fortare än många andra barn. Ibland kan hon bara saker utan att ens ha övat, hon liksom bara förstår vad som ska göras. Däremot har hon väldigt svårt för saker som inte känns naturliga för henne. Simning är en av de sakerna. Visst, ända sedan hon var ca 1½ år gammal har hon klarat sig själv i djupa pooler, bara hon har sina armpuffar på sig, men minsta vattenstänk i ansiktet har fått henna att drabbas av panik. Även att ligga på mage i vattnet har varit en sådan sak som hon avskytt och vi har insett att det här med att lära sig simma kommer att ta tid för henne. Därför har vi tagit tag i detta och gått regelbundet i badhuset och lockat och mutat för att få henne att prova lite saker hon tidigare inte vågat. Det viktigaste var att få henne att våga ligga på mage i vattnet och våga använda den gula simdynan istället för puffar. Problemet med puffar är att man får en upprät position vattnet, och då är det svårt att lära sig simma.


I tisdags var vi på badhuset, och lillan har gjort enorma framsteg på sista tiden. Detta gjorde hon i tisdags:

  • Simmar själv med den gula simdynan. 
  • Hoppar från kanten i den djupa delen, med gul simdyna på ryggen.
  • Provar att flyta i vattnet med bara en lätt hand under ryggen från oss. 
  • Doppar ansiktet i vattnet. 
Eftersom simundervisning är obligatorisk redan från förskoleklass anser vi att det är mest rättvist mot henne att ligga på samma nivå som de andra barnen när hon börjar skolan i höst. Och tänk vilka fantastiska framsteg hon gjort!
Imorgon åker hela familjen dit igen och fortsätter att öva, ska försöka ta med mig kameran och ta lite kort.

3 kommentarer:

  1. Så glad man blir över framsteg när någon måste kämpa lite extra för dem. Hon måste känna sig stolt själv?

    SvaraRadera
  2. Hon är jättestolt och älskar att bada nu! Det är ju inte helt lätt att vara lillsyster till en unge som lärde sig simma som 4-åring och som är lika bekväm under vatten som på land. Nu känner lillan att hon också kan och hon har växt som bara den av detta!
    Tänk vad en liten muta om glass kan göra! ;-)

    SvaraRadera