söndag 22 februari 2009

Middag

En kompis (även lillans gudfar) kom över på middag ikväll. Vi serverade plankstek på oxfilé och knäckäppelpaj:





Om någon är intresserad av recept på knäckäppelpajen kommer det här:

Knäckäppelpaj

En jättegod äppelpaj, men inget för den som bantar...

Tid: 1 timme

6 portioner

Du behöver:

Pajdeg:

1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smält smör

Fyllning:

4 äpplen
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 g flagad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär äpplena i klyftor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över äpplena. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

2 kommentarer:

  1. WOW! SNYGGT!!...Vad gott det ser ut!
    kram

    SvaraRadera
  2. Mmmm, bara liiite avis ;-) Här fick vi nöja oss med kycklinggryta...

    SvaraRadera