lördag 4 augusti 2012

Långsamt bättre

Ja långsamt långsamt tror jag att jag håller på att bli bättre. Bakslag då och då, men det verkar ändå gå åt rätt håll.
Hemskt att ha så där ont i magen så länge, och man undrar ju så klart varför! Dessutom känns det inte optimalt att åka utomlands när man inte mår 100% bra, men nu är det ju så här!

Igår hade vi huset fullt av ungar hela eftermiddagen, idag verkar det lite lugnare på den fronten. Dottern ska på kalas och vi andra ska väl mest börja tvätta och så inför resan. Jag tänkte också försöka göra lite små ärenden som måste göras innan vi åker, och huset skulle behöva städas.

Lägger in en bild från igår när tjejerna drygade ut semesterkassan en smula:


De är faktiskt väldigt mån om att hitta sätt att spara till resor eller egna fickpengar, kul!
Vi har ju ett sparande för vinterresa som de är väldigt engagerade i. Om de får en peng av någon vill de genast lägga den i sparbössan för resa, men ibland måste jag stoppa dem så att de får känna på att unna sig själva något också.
Sparandet för vinterresa går rätt bra måste jag säga. Som tips till andra kan jag berätta hur vi gör.
Varje gång vi varit och handlat tömmer vi plånböckerna på mynt i sparbössan, det ger en hel del pengar i längden. Vi lägger också undan allt "över" den vanliga budgeten, som pant-pengar, Ica-bonus osv. Pengarna från loppisen vi stod på härom helgen hamnade direkt i den kassan.
I våras skulle maken och tjejerna ha tagit in på hotell när jag hade möhippa här hemma, men när mamma var så snäll och lånade ut sin lägenhet så la vi hotellpengarna i sparbössan i stället. Det var ju pengar vi hade budgeterat att använda liksom.
På detta sättet stiger summan rätt fort och det är roligt att följa hur det blir mer och mer pengar i sparbössan.

Nej, nu måste jag nog sätta igång en tvätt här hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar