lördag 20 mars 2010

Spabad som terapi

Följande text hittade jag på en sida där man säljer spabad:

"Med olika jets för olika terapeutiska behov, masserar och formar våra JetPaks din kropp. Samtidigt gör det hydrostatiska trycket på de vattentäckta delarna av kroppen att dina muskler rensas på slaggprodukter. Blodgenomströmningen ökar, vilket har en positiv effekt på hjärtat och blodcirkulationen.

I vatten minskar belastningen på din kropp tack vare vattnets lyftkraft. Detta verkar avslappnande på leder och muskler, som samtidigt blir uppmjukade av vattnets värme. Detta gör att trycket på leder och risken för muskelkramp minskar.

Vatten har också en lugnande effekt på nervändar samt lindrar smärta. Genom att minska nivån av stresshormoner i blodet, så kan hydroterapi hjälpa till att förebygga ryggvärk.

Hydrodynamiken i ett varmt spabad förstärker temperaturväxlingarna mellan vatten och kropp, vilket kan förebygga förkylningar.

Om du tränar regelbundet, kommer de riktade massagejetsen i våra spabad att lindra stela och trötta leder. Under träning ökar blodgenomströmningen i de utsatta muskelgrupperna. Hydroterapi vänder denna process så att musklerna töms på slaggprodukter och hjälper dem att återhämta sig. Hydroterapi kan även hjälpa till att lösa upp blod och lymfvätskor som ansamlas vid skador. "

Låter trovärdigt och då känns det ju ännu bättre att krypa ner i ett bad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar