För några dagar sedan gjorde jag en pepparkaks-cheesecake som vi glömde att vi hade i frysen, idag åkte den fram:
Botten:
100 g smör
30 pepparkakor
Smält smöret och krossa pepparkakorna. Tryck ut massan i en springform och låt stå i kylen för att stelna lite.
Cheesecake:
4 ägg
2 dl socker
3 dl vispgrädde
100g philadelphiaost
Vispa grädden i en skål. Separera äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa ihop ägggulorna med sockret och osten. Vänd försiktigt ihop grädden, äggulorna och äggvitorna i en skål, häll i formen med pepparkaksmassan och strö över krossade pepparkakor. Ställ genast i frysen och frys kakan minst 6 timmar innan den ska serveras. Ta ut den ca 20 min innan servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Du är makalös, min fantastiska dotter! Hur hinner du? Kan jag bestäla en sån till 17 december? Min tur att ha med fika på jobbet...:-( Jag är ju mer för att baka matbröd, stora degar utan finess!
SvaraRaderaHur vore det om man hade i saffran i själva cheesecake-smeten tro?
SvaraRaderaMmmmm....
Åh, vilket recept, det måste jag prova!
SvaraRadera