måndag 30 juni 2008

Städning och kakel

Jag har ju helt glömt att lägga in en bild på stora tjejen när hon klippte sig igår.



I familjen "Hårfager" klipper vi oss hela tiden, ändå växer håret ut på rekordtid. Lillan klippte hela håret när hon var 8 månader första gången, och då hade vi klippt luggen 2 ånger innan det.

I kväll var vi och städade på förskolan och det var riktigt trevligt. Tjejen som skolar in oss är jättetrevlig så kvällen flöt på snabbt.
Barnen var oerhört duktiga och gnällde ingenting, snällast var sonen som såg efter sina systrar hela tiden.

I morgon ska jag med sonen till läkaren inne i stan och efter det ska han och jag ha lite egen tid och ta lite shopping och en fika ihop. Jag måste köpa en present till han som ska viga oss och så behöver jag växla pengar.

Som om vi inte har nog att göra just nu så ringde det en kakael-kille idag:
Kakel-kille:"Hallå, jag tänkte höra om jag kan få komma och sätta upp kakel i köket hos er idag."
Jag: "Öhhhhh, ska vi inte liksom välja kakel först då eller?"
Kakel-kille: "Va, har ni inte gjort det än???" (låter arg och förvånad)
Jag: "Nej, var gör vi det, vi har inte sett några prover eller så?"
Kakel-kille "Hemma hos mig"
Jag: "Borde du inte ha kommit ihåg om vi hade varit där och vad hade du tänkt att sätta upp här idag?"
Nu började han svamla om semester osv och vi kom inte längre. Det enda jag fick fram var att han skulle komma hit med prover någon dag.

Jag har inte tid med sådana här människor just nu.....

Förberedelser

Tar förberedelserna aldrig slut??? Idag har vi shoppat kläder till tjejerna och en bikini till mig. Mat har inhandlats och välling och annat som ska packas ner i resväskan. I morgon har vi ett läkarbesök och växling av pengar, på onsdag är det två läkarbesök och dags att se över kläderna som ska med, på torsdag ska vi laga mat på förskolan och fredagen ska vi städa och packa bilen. Just det ja, i morgon kväll ska jag iväg och fixa naglarna.

Jag vet inte om jag redan har skrivit det, men svärmor har bokat in mig och svägerskan på manikyr och pedikyr kvällen innan bröllopet, då får jag nya naglar igen. Undra om det kommer att finnas någon med mer fixade naglar än jag i den staden då??

Idag skickade jag också in en annons under "vigsel" i lokaltidningen, sånt är viktigt vet ni, det ska synas att man gifter sig så att folk slipper skvallra bakom ryggen på en och spekulera i konstiga saker. Jag minns när jag flyttade hem med sonen från Sthlm, då gick det rykten om att jag inte visste vem som var pappa till honom, ändå kom ju hans pappa hit på helgerna.
Efter lite funderande tyckte jag att jag fick till formuleringen bra.

Nu ska jag hjälpa sambon med maten, sedan blir det till att uppdatera packlistorna.

5, resp. 11 dagar kvar

5 dagar kvar tills vi åker och 11 dagar kvar tills vi gifter oss!!! Nu är det riktigt riktigt nära må jag säga.

Idag blir det lite shopping inför resan och sedan ska vi städa på förskolan där stora tjejen ska börja i höst. Det är ett föräldrakooperativ så vi måste både städa och ibland laga mat, men det är det värt eftersom förskolan i sig verkar så bra.

Nu måste jag fortsätta planera lite inför resan och skriva listor inför packandet.

söndag 29 juni 2008

Lekparksbus

Igår var vi hos min mamma och fikade. Barnen älskar att vara där och de två äldsta vill alltid sova kvar. Att åka till mamma är liksom mer poppis än att åka till IKEA, vilket inte säger lite, de har ju hotdogs där!!
När vi skulle åka hem tog vi en tur förbi lekparken vid mamma.
Lillan ville bara åka rutchkana och gjorde det ca 259 ggr. Det blir lite tröttsamt att lyfta upp och hålla i när hon åker ner hela tiden och i ett obevakat ögonblick ramlade hon ner från lekställningen. Jag höll fortfarande i henne i armen så hon gjorde sig inte illa, men rädd blev hon. Nu kanske vi inte har problemet med att åka rutchkana hela tiden?!



Stora tjejen älskar lekparken och far som en virvelvind runt och provar allt och genom det sin balans och styrka, tur att svärmor har köpt en lekställning till henne som hon kan leka med i Kanada.



Min vackra son satt på taket till lekställningen och tronade, jag älskar de här korten jag fick på honom.





Idag ska stora tjejen klippa sig och vi ska också till sömmerskan och hämta klänningen. Sedan ska vi ta en fika med lillans gudfar, som faktiskt är son till just sömmerskan.
I morgon börjar vår extremt stressiga vecka, men nästa lördag sitter vi i ett plan på väg till min sambos hemland, och platsen där vi ska gifta oss.

lördag 28 juni 2008

JORDGUBBAR

Sömmerskan var här med klänningen och den sitter som smäck! Jipiiii för det och för henne som är så duktig!

Så här såg det ut idag när vi plockade jordgubbar:











Det verkar som om sambon har fått tag i liljekonvaljer som kan skickas till Kanada från USA. Det blir inte billigt, men blir det det någonsin?!

Importerade blommor

Igår kväll kom sambon hem och vi började genast tjafsa om hur mycket pengar vi kommer att göra av med på resan. Lika fort dog tjafset bort och vi började istället planera strukturerat.
Sambon kom på att vi kan köpa liljekonvaljer någon annanstans och skicka dem till Kanada lagom till bröllopet. Han är ganska smart när det kommer till kritan. Just nu sitter han och beställer blommor från USA som sedan skickas till Kanada lagam till buketten ska bindas, perfekt!

Snart kommer min snälla sömmerska hit så att jag kan prova brudklänningen, hon tyckte att det var bättre än att vi drar med alla barnen och kommer till henne, vilken lyx för mig!

Tidigare idag plockade vi jordgubbar med barnen, men det får jag skriva om senare när jag har mer tid.

fredag 27 juni 2008

Kråkslott

Nu har jag kört min mormor till Busstationen. Stackaren skulle åka till Finland för att hälsa på sin döende syster för sista gången. Det var nog mycket blandade känslor när hon steg på den bussen...

Jag har hittat ett fallfärdigt hus som jag vill köpa. Läget är helt underbart och precis så perfekt som det kan bli. Synd bara att det inte riktigt är läge för husköp precis innan semestern och bröllop.
Jag ringer och ringer till sambon för att se om han slagit på sin mobil än, jag bara måste berätta om mina planer med huset. Helikoptern är väl sen i land som vanligt antar jag.

Måste springa och tokringa till honom igen.

torsdag 26 juni 2008

Minihamburgare och bitmärken

Vad är jag för en dålig bloggare som inte ens lämnar rapport om dagen?!

Sömmerskan sa att det kommer att bli väldigt svårt att ta in klänningen på ett snyggt sätt. Jag har fullt förtroende för henne så jag vet att hon kommer att göra det på bästa tänkbara sätt.

Dagens kulinariska smaksensation var Burger King. Sonen var lycklig när han fick köpa ett 6-pack minihamburgare, men de var tydligen roligare att titta på än att äta.



På eftermiddagen lekte tjejerna jättebra tillsammans så jag passade på att slänga mig ner framför datorn för en uppdatering från Kanada om bröllopsplaneringen. Det tog bara ett par minuter tills jag hörde ett fruktansvärt illvrål från lillan och när jag kommer till hennes undsättning säter stora tjejen: "Äta äta" Till slut hittar jag orsaken till avgrundsvrålet, ett jättekraftigt bitmärke över hela pekfingret på lillan. Storasyster hade alltså bitit henne för allt vad hon var värd.
Dagens läxa: Lämna inte ens snälla barn ensamma i en sekund!



Jag tror att jag kan släppa stressen om att lillan måste lägga på sig mer vikt. Ser ni likheten i profilerna mellan lillan och grisen i fönstret? Kusligt lika måste jag säga. Nu kan ju bara inte BVC gnälla mer.

Surar

Nehe, det ser inte ut som om jag kan få den andra buketten heller. Någon föreslog att jag skulle ha lönnlöv som bukett, DET måste de ju i alla fall kunna skaka fram.
Sitter här och letar febrilt efter en fin bukett med blommor som även finns i Kanada, dessutom surar jag big-time.

Over and out

Väntan

Tjohoo, nu har jag även provat att besälla alkohol via nätet, hoppas att det hinner fram innan vi åker eftersom det är tänkt som en present.

Just nu väntar jag på att:

  • Åka till Kanada
  • Gifta mig
  • Åka på resan i Klippiga Bergen (jag har precis lärt mig det svenska namnet på bergen)
  • Äta och dricka massor av gott
  • Träffa släkt och vänner man inte sett på länge

Jag väntar också på massor av småsaker:

  • Att få besked om min brudbukett
  • Att få mer info om allt runt bröllopet
  • Att få tillbaka min klänning i rätt storlek
  • Att få alkoholen som jag har beställt
  • Att lillan ska vakna så att vi kan åka till sömmerskan
Nu kräver stora tjejen att få sitta på pottan framför tvn och samtidigt äta en päronglass, bäst att jag behagar henne.

onsdag 25 juni 2008

Ärliga bilder

Men shit, halvvägs upp för trappan för att gå och lägga mig kommer jag på att jag har bilder i kameran som skulle in i bloggen. Jag inser med en gång att jag inte kommer att kunna sova innan detta är gjort så det var bara att lunka tillbaka ner och slå på datorn igen.

Hur som helst så är det här när jag satte ungarna i att hjälpa till med maten:



"Hjälpen" bestod i att sonen försökte rädda stora tjejens fingrar från att bli avhuggna (han vägrade inse att kniven var riktigt riktigt slö), att hon i sin tur såg sin chans till att utnyttja brorsan och sätta honom i arbete medans hon bara mumsade samt att lillan förstod att det var något mycket viktigt som hon helt missade på grund av sin ringa ålder.

Efter maten fick den stora tjejen tag i kameran och tog dessa mästerverk till bilder innan jag hann sno tillbaka kameran:







Zoomade hon in min degiga mage med flit för att jävlas eller var det en ren olycka?

Nu försöker jag gå och läga mig igen. Att vara bloggberoende skapar problem!

Tråk tråk tråk

Jag har sååååååååå tråkigt!!! Antagligen för att jag vet att detta är lugnet före stormen, men det gör det inte roligare. Finns det verkligen ingenting att göra, frågar jag mig själv om och om igen. Nix, nada som lockar mig just nu.
Egentligen är det ju en lyx att vara uttråkad, det betyder ju att jag har tid över, vilket i sin tur borde upplevas som lyx i mitt liv. Varför sitter jag då här och lider av tristess?

De få gånger jag har upplevt denna åkomma de senaste åren så har det inneburit att jag har haft tid att oroa mig för något. Nu faller ju detta naturligt att hamna på bröllopet och i mitt huvud ställs bröllopet in och gästerna slutar att prata med oss. En annan tanke som for genom mitt huvud idag var hur vi gör om någon blir riktigt sjuk inför resan. Grannungen kanske har kikhosta, får man ens flyga om man har det?? Det är ju smittsamt som bara den har jag hört.
Någon frågade vad vi gör om det regnar, och då försökte jag hurtigt skämta bort det med att det betyder tur om det regnar på ens bröllopsdag. Nu när jag har tråkigt är det redan moln över hela Kanada som har kommit för att stanna till den 11 juli.

Äsch, jag skiter i det här och går och lägger mig i stället, då vet jag ju att jag har rådigt bot på problemet, i morgon bitti kommer jag att vara allt annat än uttråkad....som vanligt.
Tack och lov för att man har ungar!

Bilar och blommor

Lillan vaknade kl 6.50 i morse så visst vet hon när mamma dricker vin och sitter uppe länge. Inget mer vin för mig på ett par månader nu.

Idag har det varit slött igen, tjejerna har åkt 10-kr bil på affären som vanligt, men jag funderar starkt på att sluta låta dem åka för lillan blir så himla arg varje gång jag tar ur henne ur bilen när hon har åkt klart.



I morgon ska jag iväg till sömmerskan med min klänning, skönt att det äntligen blir av så att jag kan släppa det sen.
Jag sitter och väntar besked från svärmor angående mina blommor, jag vill ogärna komma dit och inte få de blommor jag vill ha, frågan blir mer och mer viktig för mig nu. Hoppas verkligen att det inte blir något problem med den här buketten med...

tisdag 24 juni 2008

Bukett

Snacka om panik nu när jag inte längre har en brudbukett vald. Jag hoppas och tror att ni hjälper mig i valet av dessa två buketter.

I morgon kommer lillan att vakna kl 7.30 eller senare för jag tänker gå och lägga mig i tid och dricker heller inget vin ikväll. Då finns det ju heller ingen idé att terra morsan kl 6 på morgonen.

Morgondagen kommer att bli precis lika tråkig som idag för vi har inget inplanerat. Det är visserligen sista dagen innan vi åker som jag inte har fullbokad så det kanske är bra.
Om någon är fikasugen så har jag massor av fikabröd från kalaset och som sagt tid i morgon.

Vin på en måndag

Igår var en gammal kompis här på lite vin och prat. Nu i efterhand kan jag säga att jag inte borde ha druckit vin alls eftersom jag var på tok för trött för alkohol. Jag tänkte att det inte gjorde något eftersom tjejerna nu sover till kl 7.30 varje morgon, så jag stannade uppe lite sent och då vaknar lillan kl 6 i morse!
Efter en halvliter färskpressad juice med antioxidanter var jag på hugget igen.

Annars händer verkligen ingenting här hemma idag. Vi slöar oss igenom dagen och inväntar att sambon ska komma hem.

Jag och sambon tjatar med varandra i telefon om hur jobbigt det är nu. Han är trött på att jobba och jag är trött på att vara ensam med barnen. Hoppas att han kommer hem på fredag, dock lutar det inte åt det just nu...

söndag 22 juni 2008

Kalas

Kalaset var jättetrevligt och presenterna var sååååå fina. Lillan hade kul och de störra barnen slogs som vanligt.
Själv är jag mör i hela kroppen, i morgon blir det en lugn slappdag.

Här kommer lite bilder från dagen:





Morgonfirande av stor tjej

Oj oj oj vilken stor tjej jag har här hemma. För några timmar sedan var det precis ett år sedan hon såg dagens ljus för fösta gången.
Som vanligt firades det i sängen i morse, med både fika och paket. Syskonen var med och firade (läs: åt upp alla kakorna) och leksakerna testades ivrigt.







Uppdaterar ikväll med fler bilder och info om kalaset.

lördag 21 juni 2008

Födelsedags-förberedelser utan el

Hela dagen har jag sprungit som en skållad råtta och försökt fixa och ordna inför kalaset i morgon. Däremellan ville barnen ha både lunch och middag, tvätten behövde hängas och hemmet behövde städas.
Lillan fick sin present från mormor och hennes kille idag eftersom han tyvärr måste jobba i morgon och inte kan vara med.



Lillan är helt torsk på sådana här bilar och storasyster hjälpte snällt till att få fart.

På eftermiddagen drog det ihop sig ordentligt och allt hopade sig, som tur var dök min kusin upp och hjälpte till resten av kvällen.
Precis när jag satt ungarna i badet upptäcker jag att vi inte har el i sovrummen eller hallen, vad gör man då, en lördag??? Vem ringer man, och finns det överhuvudtaget någon som kan komma och hjälpa en på midsommardagen?? Tack vare att jag hade en badvakt kunde jag fixa fram ett nummer och få tag i en person som skulle hjälpa mig få lite el i stugan.
En huvudsäkring hade gått och vid 20-tiden lyste lamporna här hemma igen.

Resten av kvällen bakade jag tårta och blåste upp 30 ballonger. Även om jag fuskade och använde pump så är mina fingrar skinnflådda av allt knytande. Hur lätt är det på en skala när man har långa lösnaglar?!
Allt som kunde gå fel med tårtan gjorde det, sockermassan sprack hela tiden och inget blev som jag hade tänkt mig, men så här blev tårtan till slut:



Ballongerna såg lite konstiga ut tyckte vi, de hade liksom svans, vilket min kusin tyckte såg lite olämpligt ut på ett barnkalas. När vi läste på påsen insåg vi att jag hade köpt kedjeballonger som man ska knyta ihop med varann. Resultatet blev ganska bra, men det var svårt att skriva lillans namn på ballongerna.





Nu är jag så trött att jag ser suddigt, det är bäst att jag avslutar och gör mig redo för att möta en 1-åring för fösta gången i mitt lilltroll.
Lite nostalgiskt är det, och lite sorgligt att hon växer så fort.

Midsommar

Midsommaraftonen förlöpte som väntat, regnskurar och för mycket god mat, detta under tak, påbylsade massa kläder. Alla var där och allt smakade precis så där gott som man mindes det från förra året. Årets nykomlingar på midsommarbordet var varmt välkomna och några kom för att stanna.

Min "lilla" kusin kom också förbi. Hon utvecklas i rasande tempo till en kvinna och se så fin hon var igår:



Sonen och hans kompis sysselsatte sig med att gräva upp grannens potatisland eller något, själv tog jag kort på dem och dokumenterade det hela.




Tårtan anpassades till att vi hade personer vid bordet från en annan kultur, tack för det säger jag bara, den var himmelskt god.



Kvällen avslutades på vår altan där vi drack lite vin och pratade skit. När gästerna hade gått satt jag kvar och hade djupa och mycket intressanta samtal med sonen och hans kompis till midnatt.

Idag är det förberedelser för lillans kalas som gäller. Jag ska baka tårta och slå in paket. Jag har redan förberett sockermassan genom att färga den, jag har också smält dumlekolor i grädde och ställt i kylen.

torsdag 19 juni 2008

Kakor och thaimat

Lillan vaknade efter bara 45 minuter på lunchvilan och det innebär katastrof. Den enda som fanns att göra var att hålla ungarna sysselsatta hela tiden. Sagt och gjort, vi började baka kakor. Inte visste jag att vi hade en sådan bagare i familjen som i 2-åringen! Hon slet och låg i från början till slut.



Goda blev de dessutom och titta här vad fina:




Sonen har klarat dagen förvånansvärt bra efter att ha sovit så lite i natt. HAn har hunnit med både Steetfestival och att hänga med kompisar. Där emellan har han kommit hem och slängt sig på soffan för att tanka energi.



Efter baket städade jag, tvättade, och gjorde sockermassa att täcka lillans tårtor med på söndag. Pust och stön säger jag bara.
Nu säger folk saker som "Herregud vad du är fantastisk och hinner så mycket, vilken mamma du är!" HA!!!!! Här tog mina super-hero-mamma-krafter slut och jag stack och köpte thaimat till mig och mina små.



På thairestaurangen fick jag vänta i 30 minuter trots att jag hade beställt vilket retade mig något fruktansvärt. Tjejerna ramlade och slog sig hela tiden där inne och jag försökte trött att läsa en 3 dagar gammal Aftonbladet. Killen innan mig hade så ruggigt dåligt sinne för vilka kläder som passar ihop att jag på vägen hem var tvungen att kasta mig på telefonen och upprört ringa min bror. Han om någon inser allvaret i sådant och han är en av dem som skulle vilja utlysa dödsstaff för dåliga klädmatchningar. Idag var jag beredd att hålla med honom.

Sjukhusbesök och lekande barn

I morse var sonen på sjukhuset och gjorde en ganska omfattande undersökning. Denna krävde en hel del förberedelser som inte jag hade möjlighet att hjälpa honom med så min mamma (räddaren i nöden) ryckte in med två hjälpande händer.
Sonen hade varit jätteduktigt trots att undersökningen bitvis varit tuff, jag är föga förvånad, han är en duktig kille!

2-åringen börjar nu bli sjuk och gnäller mest hela tiden. Hon är trött men vill inte sova och orkar inte leka. Det är sådana här dagar som man undrar hur man skulle klara sig utan dvd-spelaren... Hemskt med sant, får hon se en film klarar hon av att sitta stilla och vila ut sjukdomen, samtidigt är hon nöjd och glad.
Lillan återhämtar sig bra och far runt som ett yrväder och pillar och klättrar på allt. Farligt ibland, men också bra att hon sysselsätter sig själv, då hinner jag göra undan allt annt här hemma. Innan lunchen terroriserade tjejerna sin storebror (som bara sovit drygt 4 timmar i natt) i vardagsrummet, och då hann jag göra laxröran till i morgon. Guuuuud vad det är bra med barn som underhåller varandra.

Sambon och jag börjkar bli smått desperata efter hus men är inte riktigt överens om hur desperata vi är. Sambon kan bosätta sig nästan var som helst för att komma härifrån, men jag är faktiskt lite mer kräsen. Efter sommaren ska vi in till banken och visa upp lite handpenning på ett hus och se vad de säger om lån. Kanske är jag mer desperat då än jag är nu?!

Nu måste jag springa och skura golvet innan tjejerna vaknar, det är en sådan sak som man omöjligt kan göra när de är vakna.

onsdag 18 juni 2008

Ilskan är envis

Kikar in för att säga att jag är sur, grinig och irriterad.

Det enda som gör mig på bra humör nu är att det bara är drygt 2 veckor kvar tills vi åker och på fredag är det 3 veckor kar tills vi gifter oss.
Undra om allt är klart inför bröllopet och undra om jag bör gå igenom alla papper vi måste ha med oss?! Det är ju hindersprövning, äktenskapslincens, försäkringspapper, papper som visar att jag är ensam vårdnadshavare av sonen, osv osv. Dessutom är det en hel del saker som måste med för bröllopet. Jag är den första att erkänna att jag skulle få ett mindre tokbryt om jag upptäckte att jag glömt att packa tex skorna.

Nej, när jag reser mig ur vredesgyttjan så ser jag att jag också ser fram emot midsommar på fredag och lillans första födelsedag på söndag. Jag har redan börjat tänka "för exakt ett år sedan så gick jag där med magen och på lördag är det ett år sedan jag kände att något var annorlunda med magen". "På söndag morgon är det ett år sedan jag fick de första värkarna och, tänk, ett år sedan vi fick träffa vår underbrara lillfis för första gången".
Nej, nu blir jag nostalgisk och gråtmild, det är bäst att jag slänger mig framför tvn ett tag.

Godingen min

Jag slänger snabbt in ytterligare en fin bild som någon gjort till mig.

tisdag 17 juni 2008

Rödvin till noppning

Ha ha, nu har jag utfört en av mina skönhetsritualer; Jag noppar ögonbrynen och dricker rödvin. Det började med att jag ville att det skulle kännas lite högtidligt efter att jag hade varit gravid med mellanbarnet, men sedan insåg jag att alkoholen även dövar smärtan en del. Kan det bli bättre?!
Nu sitter jag här med svullna ögonbryn och försöker tvinga ner det sista sura rödvinet. Resterna av den flaskan åker i slasken!
Sonen skrattade åt mig och då muttrade jag bara "Vill man vara fin..."

English please

Idag har det gått i språkets tecken här hemma. 2-åringen springer runt och pekar på allt och säger "Säger Daddy?" och så ska jag säga "Mamma säger apelsin, Daddy says orange" Allt allt allt har vi gått igenom idag och nu sitter till och med lillan och säger "mmmm, cracker" när vi fikar.
Vid ett tillfälle pekar 2-åringen på en bit kardborre på en leksak och frågar "Säger Daddy?" "Velcro" säger jag och då säger hon bombsäkert "Mamma säger taggar". Från och med nu ska jag alltid kalla kardborreband för taggar, det är ju mycket lättare att både säga och stava till.

Jag och tjejerna tog en tur till stan idag för att lämna en present till doulan som var med när lillan föddes samt att köpa ett läppstift till bröllopet. Mitt på stan kommer 2-åringen på något mycket viktigt: "Mamma, jag behöver en hellikopter!" utbrister hon förtvivlat. "Jasså, vad ska du med den till?", frågar jag. "Jag måste ju åka och hälsa på Daddy på jobbet", säger hon med gråten i rösten.
Det börjar märkas att sambon har varit borta mycket nu. Som tur är kommer vi att få mycket tid tillsammans i samband med resan samt en vecka innan och två veckor efter.

Eftersom natten var fullständigt kaotisk med ihållande skrik mellan kl 23-03 så ska jag faktiskt lägga mig på soffan ett par minuter nu när tjejerna sover.

måndag 16 juni 2008

Älskade lillan

Jag hinner inte skriva så mycket nu, men jag slänger in en fin bild som en vänlig själ ute i cyberspace gjorde till mig.

söndag 15 juni 2008

Tjejmiddag man tar vara på

Igår kväll var en gammal kompis här på besök. Det är alltid lika kul att träffa henne, och det roliga är att det inte spelar någon roll hur ofta vi ses, det känns ändå alltid ok att öppna sig när vi är tillsammans.
Under åren har hon och jag, antingen bott i hop, träffats några gånger i veckan eller bott i var sin värdsdel och träffats ett par gånger om året. Hur som så har relationen bestått och trots att våra liv inte kunde vara mer olika tror jag att vi har en hel del att ge och lära varandra.

Här är maten vi åt (de marinerade räkorna kom inte med på bilden):



Natten var hemsk, lilan är förkyld och det hatar hon. Varje gång hon blir förkyld så skriker hon konstant både dag och natt tills hon är frisk igen.
2-åringen överraskade mig i morse genom att be om att få flätor i håret. Hon brukar argumentera friskt för att slippa ens borsta håret annars.



Någon kanske undrar varför jag inte skriver så mycket om min son här i bloggen. Anledningen är att det händer mycket runt honom just nu och det blir lite för utlämnande och känsligt att lämna ut de detaljerna här. Ni som står oss närmast vet ändå...

Nu vet jag varför småbarns mammor inte så ofta har lösnaglar. Följande saker är mer besvärliga att göra med långa stenhårda naglar:

  • Ge Alvedon-suppar till barn
  • Trycka på knappen till bilbarnsstolen
  • Lossa gummisnoddar ur tjejernas hår
  • Knäppa knapparna i deras klänningar
  • Öppna läskburkar
  • Öppna mjölkpaket
  • Peta ur gojs ur ögonvrån utan att bli blind
Det är ganska jobbigt att vara ensam med barnen nu igen, särskilt när lillan är sjuk och går mig på nerverna med sitt ihållande gapande. Det enda som håller mig uppe är att sambon redan har tjänat X-tusen kronor på bara de här dagarna. I vår situation behövs varje krona vi kan få in!

lördag 14 juni 2008

Det bor en löpare i oss alla

Idag har min äldsta dotter sprungit sitt första riktiga lopp. Kämparglöden fanns definitivt där och hon kämpade tappert ändå in i mål.
Jag fick springa med med lillasyster på ena armen och jag var oändligt tacksam över att loppet bara var 500 m, för det räckte gott och väl för min arm.



Vi får inte heller glömma den viktiga medaljen, en sådan får ju bara de som kämpat riktigt riktigt bra.




Efter loppet hade jag (precis som alla andra) lovat barnen att vi skulle äta mat från just McD. Det tog oss 30 minuter att komma runt i Drive-through-kön (jag hatar när folk säger drive-in, man stannar väl inte i kön och äter heller!), men som tur var satt tjejerna jättesnällt bak i bilen.

Nu ska jag förbereda middagen till ikväll, en kompis kommer över på litemat och vin så jag ska se till att ha något ätbart att bjuda på.

fredag 13 juni 2008

Sommarbarn

Eftermiddagen spenderade vi hos min mormor. Det efter att ha tvättat bort kattskit från mina händer, lillans skor och stora tjejens fötter. Jag avskyr sandlådor av just den anledningen.







Nu ska de små trollen i säng, sedan ska jag avnjuta ett gott vin.

Skolavslutning med sting

Idag började vår morgon kl 6.15 av att 2-åringen skrek och väckte lillasyster när hon inte kunde hitta sina filtar. När jag hade hittat filtarna åt henne somnade hon om men då var lillasyster redan klarvaken.

Hela morgonen sprang jag runt och försökte passa minstingen som nu ska klättra på allt. Igår stod hon upp på en liten stol, höll i ryggstödet och gungade fram och tillbaka på stolens två bakre ben. Storasyster gungade ivrigt på och jag såg framför mig hur alla hennes fyra tänder slogs ut mot betonggolvet. Den här gången hann jag fram i tid, men hon testar att göra om det hela tiden...
Stora tjejen har en benägenhet att kasta saker omkring sig och det här jobbar vi ganska mycket på att få bort. Idag slängde hon sin lilla dator ifrån sig i en väldig fart, den träffade databordet och studsade tillbaka, på hennes tå! Jag tvivlar inte en sekund på att det gjorde väldigt ont, men samtidigt hoppas jag att hon lärde sig något av det.

Kl 10 skulle sonen ha skolavslutning så kl 9 försökte jag få lillan att somna i vagnen här utanför. Man vill ju inte ha med en övertrött bebis på sånt.
Lillan skrek och skrek och ville inte alls sova, men efter 25 minuter började hon klippa lite med ögonen, då öppnar 2-åringen dörren och säger med klen röst: "Mamma..." Jag hade glömt att hon inte hade någon blöja så där stod hon med kisset rinnande genom kläderna och ner på hallmattan. Man har ju inte så mycket val, så jag fick släppa vagnen och rusa in och byta på 2-åringen samt torka golvet.
Nu började tiden rinna iväg och jag står fortfarande i nattkläderna, osminkad och med en hysterisk bebis i vagnen. I sista stund ber jag sonen kolla 2-åringen så att jag kan gå ett varv runt huset med vagnen och då somnar lillan. I samma ögonblick som hon somnar inser jag varför hon skrek så mycket, jag hade glömt att mata henne!!!
In i huset igen, byta om, sminka mig och göra i ordning en termos med varmt vatten till välling som jag slängde in under vagnen. Sedan rusade vi ner till skolan och kom precis när första klassen började sjunga.
Efter barnen var färdiga i skolan gick vi till den lokala pizzerian och åt lunch. Detta gör vi varje år och försöker få så många som möjligt att följa med och fira sonens sommarlov. I år blev det bara jag, min mormor och sonens pappa som kunde komma, men det blev trevligt ändå.

Ikväll kanske en gammal kompis kommer förbi på lite tjat och ett glas rött, kommer han inte passar jag på att noppa ögonbrynen....och drick ett glas rött.

Nu kom ett paket från USA till mig, bäst att jag öppnar det och kollar innan barnen vaknar.

torsdag 12 juni 2008

Mina nya naglar

Här är mina nya fina naglar:



Tjejen som gjorde dem var jättetrevlig och jag är verkligen nöjd. Det här var inte sista gången!

Stress stress stress som vanligt

Hinner inte skriva så mycket nu, men om ni är nattugglor som jag så kanske ni får se bild på mina fina naglar ikväll. Det blir nog sent innan jag hinner hem, men den som väntar på något gott...

onsdag 11 juni 2008

Svenglish

Tjohooo, i morgon ska jag få långa fina naglar! Jag har aldrig provat nagelförlängning tidigare, och är väl inte egentligen den mest fåfänga personen norr om stan, men det ska faktiskt bli jätekul. Hoppas bara att jag snabbt lär mig att sköta mina dagliga sysslor med klorna.

På sista tiden har jag upptäckt att jag börjar prata som min 2-åring. Hon blandar ju svenska och engelska precis som hon känner för det och utan att ens fundera över om det är ok eller inte. Hon ser på filmen om Winnie the Pooh på engelska och så har vi böckerna om Nalle Puh på svenska, vilket säkert blir lite förvirrande. Puh (Pooh), Tiger (Tigger) och Ior (Eyor) låter ju ganska lika, men Kanin (Rabbit) och Nasse (Pigglet) låter ju helt annoulunda så där brukar jag läsa det engelska namnet för att inte röra till det för henne. Testa själva att ändra hälften av namnen till andra namn samtidigt som ni läser, detta efter en lång dag och ni är supertrötta! Det är inte lätt och det är lätt att snava på orden. Igår blev Nasse (Pigglet) "Nisse" och 2-åringen skrattade så att hon nästan trillade ur sängen, hur lätt tror ni det var att få henne att sova efter det?!
Ett annat ord som hon använder är "pusha", dvs trycka. Flera gånger har jag kommit på mig själv med att säga just "pusha", vilket omedelbart får mig att inse att jag måste ta mig ut mer och prata mer med vuxna människor.
Om ni någonsin undrat vart bubblorna i en jaccuzi kommer ifrån så kan jag meddela att det är "fisharna" som gör de ljuden. Det har min kloka 2-åring idag berättat för mig.

På lördag blir det en utmaning igen. Eftersom sambon ska iväg på jobb så får jag åka själv med två barn på 2-åringens löpartävling. Ja, ni hörde rätt, hon ska vara med och springa i "Happy Mil". Fråga mig inte varför jag anmälde henne till det, precis som om inte vi har nog med saker just nu!! Nu ska vi i alla fall iväg och detta ska utföras samtidigt som lillan behöver sova middag. Jag får med andra ord slänga lillan i vagnen och springa med 2-åringen och vagnen bland alla de andra ungarna. Herregud säger jag bara....

Andra intressanta utmaningar de närmsta två veckorna blir tre läkarbesök där jag måste släpa med alla tre barnen, komma iväg till sömmerskan och ta mått i underkläderna medans mina barn river deras hus, försöka få till packning och det sista inför bröllopet utan att stressa ihjäl mig och säkert massa annat.
När vi sitter på flygplanet om drygt 3 veckor kan jag äntligen slappna av, då är det för sent att undra över vad jag har glömt.

Surhetsförklaringen

Efter förfrågan om vad som egentligen hände igår tänkte jag uppdatera lite.

Kort sagt kan jag säga att tjejerna inte visade sig från sin bästa sida, sonen hade en rutten dag i skolan vilket visade sig i ett telefonsamtal hem från en lärare, allt runt resan hopar sig och jag känner mig stressad, dessutom vaknade jag och kände mig inte utsövd trots massor av sömn.
När pengarna sedan rasslade iväg fortare än jag hade hoppats på kändes det som om det blev lite för mycket på en gång.
Tilläggas kan att två av barnen står under utredning för divers mindre trevliga sjukdomar vilket känns både stressande och ledsamt. Det konstiga är att det är det tredje barnet som jag känner kanske borde kollas lite extra.

Idag fick sambon redan på att han åker på jobb på fredag igen, detta efter bara en vecka hemma. Vi har själva bett om det eftersom han missar ett skift när vi är i Kanada. Som tur är får han övertidsersättning under hela perioder vilket i sig är 5 gånger mer än den vanliga ersättningen. Inte fel med lite extra klirr i kassan just nu.

På lördag är det 3 veckor kvar tills vi åker och på fredag är det 4 veckor kvar tills vi gifter oss. Det känns fortfarande overkligt men jag funderar på att försöka sätta ihop lite packlistor och sånt snart. Med tre barn och ett bröllop framför sig är det så oändligt mycket packning som måste med, det gäller att börja fundera på vad som är viktigt i god tid.

I kväll ska jag till förskolan, som stora tjejen ska börja på i höst, och skiva upp oss på städ- och matlagningsschemat. Tänk, snart går hon där som en stora tjej.... Tiden går alldeles för fort.

tisdag 10 juni 2008

Skitdagen fortsätter

Allt fortsätter att vara skit idag, precis som förväntat.
Jag åkte in till stan för att köpa underkläder till bröllopet, notan hamnade på 1400 kr och då har jag inte ens köpt trosor än. Detta gjorde mig ju inte direkt på bättre humör, jag fattar inte hur pengarna kan rinna rakt igenom plånboken just nu.

Suck suck suck, nu blir det glass och film!

Skitdag!!!!!!!!!

Idag är det en riktig skitdag. Allt som kan gå fel går fel och jag misstänker att eftermiddagen kommer att vara pricken över i på denna överjävliga dag.
Hur kan det vara så j-a svårt att få vardagen att bara flyta på lite smidigt? Måste verkligen allt krångla till 1000???
Svaret får vi i kväll...

måndag 9 juni 2008

Äntligen bilder på brudklänningen

Änbtligen har jag tagit kort på brudklänningen! Det är lite svårt eftersom sambon inte får se klänningen innan bröllopet så jag måste smyga med klänningen och ta kort själv. Detta innebär att jag inte kan ta kort på den när jag har den på mig, men just nu sitter den ändå inte så bra över bysten. Som tur är har jag fått tag på en jätteduktig sömmerska som ska hjälpa mig med den.

Här är klänningen framifrån:



Och här är två närbilder framifrån:





Här är klänningen bak:



Och här är en närbild på klänningen bak:



Som sagt, inte de bästa bilderna, men snart kommer ju de riktiga bröllopsbilderna...