måndag 2 juli 2012

Jäkla kyl och frys

Den kyl och frys vi har är skit!! Frysen larmar inte om man glömmer stänga den så flera gånger har den stått uppe hela natten. Dörren på kylen stänger sig inte så väldigt ofta har vi is bak i kylen och ännu oftare blir maten dålig fort.

Alltså har vi insett att vi behöver en ny kyl och en ny frys. Och när man vill ha nytt vill man ju ha något som är bättre än det man har, inte bara nyare. Problemet är bara att måtten på våra vitvaror är 175 cm, vilket är väldigt udda, vilket i sin tur betyder att utbudet är mycket dåligt.
Om vi vill välja bland de vanliga måtten måste vi ta bort överskåpen och köpa nya = ytterligare en kostnad och massor av jobb.
Pest eller kolera alltså!!

Idag när vi var runt och tittade hittade vi en kyl och en frys vi gillade:

Frysen har en liten manuell ismaskin vilket jag gillade och både kylen och frysen har LED-lampor. Kylen har en fläkt som fördelar temperaturen i hela kylen och både kylen och frysen hade barnlås samt inställningar för när man åker på semester så att de kan dra mindre el. Självklart larmar både kylen och frysen om de skulle råka stå öppna.
Nu gäller bara att hitta matchande överskåp, erbjudandet på dessa vitvaror går ut på onsdag. 

4 kommentarer:

  1. Ett billigare alternativ vore att lära "smulorna" att stänga frysen när de tagit glass :) skämt å sido så hade jag samma problem för så där 15 år sedan, det var inte så kul att frosta av frysen mitt i sommaren. Kommer ihåg att det blev så mycket is så det helt enkelt inte gick att stänga frysen.

    SvaraRadera
  2. Ja det är ju inte så ekonomiskt att behöva slänga allt i frysen då och då. Och dessutom är nog våra vitvaror av rätt dålig kvalitet från början. De har inget namn tex. :-o Vi har letat och letat, men de "heter" inget. Lite skumt faktiskt, och inget bra tecken.

    SvaraRadera
  3. SÅn kyl och frys hade vi i huset, fast vi hade svarta, va nöjd med dom!

    SvaraRadera