tisdag 26 juli 2011

Att hantera migrän

Kl 1 i natt väckte lillan mig med orden: "Jag har ont i pannan"
Mitt i natten betyder inte det huvudvärk utan migrän så det var bara att studsa upp direkt och hämta medicin. Vid migrän krävs det att vi kombinerar två olika mediciner, varav den ena är Alvedon. Den flaskan tappade jag i golvet. Varför gör man receptfria barnmediciner och tappar dem på glasflaskor?? Är det inte troligt att de då och då hamnar i händerna på barn?! Det är väl därför de är försedda med barnsäkra korkar?!



Det var glas och medicin i hela tvättstugan, katten kom springande och lillan grät i sovrummet. Snabbt försökte jag städa upp det värsta i tvättstugan, låste in katten i sonens rum så att han inte skulle göra sig illa på små glasbitar och så rusade jag tillbaka till sovrummet utan medicin. Jag försökte peta i henne en smälttablett, men tänk er själva den konsistensen, det blir som ett lödder i munnen, om man redan känner att man måste kräkas!
Efter en timme andades hon lugnt och verkade sova brevid mig, själv vågade jag inte röra mig med rädsla för att väcka henne och åter låta henne möta den hemska smärtan.

En del tror att migrän är "som vanlig huvudvärk", så skulle nog ingen med migrän beskriva det. Det är ungefär som att säga att förlossningsvärkar är "som vanlig mensvärk". Visst, i båda fallen kan man hitta liknader, men intensiteten i både migrän och förlossningsvärkar är så otroligt mycket starkare att det känns löjligt att ens dra de jämförelserna

När jag låg där mitt i natten tänkte jag hur orättvist det är att lillan ska behöva leva med den här åkomman. Sedan tänkte jag på hur orättvist det är att massor av föräldrar i Norge nu inte längre kan ligga vakna mitt i natten och lyssna på sina barns andetag. Allt är relativt och vi måste så klart utgå från vår egen situation. Ibland tror jag dock att det kan vara bra att stanna upp och fokusera på det som faktiskt ÄR bra, mitt i det som är jobbigt.

Idag är en ny dag och idag mår lillan bra. Jag har 3 barn som jag kan krama idag och det tänker jag fokusera på till 100%.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar