lördag 3 juli 2010

Recept på Rucolakräm

Jag har fått förfrågan på receptet på rucolakrämen och här är ett liknande det jag använde mig av:

Antal portioner: 4
Färdigt på: 10 min

Ingredienser
1 st baguette
150 g ruccolasallad
150 g västerbottenost
2 dl solrosfrön
2 st klyftor vitlök (efter tycke & smak)
1 knippe rädisor, för garnering
1 st citron
2 msk honung
1.5 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 dl riven starkost
Peppar från kvarn


Gör så här

1. Skär baguetten i skivor ca 3 cm tjocka. Grilla sedan brödskivorna på grillen tills de får en fin grillyta på varje sida.

2. Lägg ruccolan i skål. Hacka vitlöken i bitar och tillsätt till ruccolan.

3. Tillsätt olivoljan, solrosfrön, salt, vit balsamvinäger, honung och blanda.

4. Tillsätt 150g riven västerbottenost och saften från en halv citron. Tillsätt även sesten (det yttersta skalet) från en halv citron. Blanda och smaksätt med peppar från kvarn.

5. Mixa allt med en stavmixer till en kräm. Lägg en klick av krämen på brödet och garnera med skivade rädisor.

1 kommentar:

  1. Tack, tack! Kommer verkligen att göra det och det snart. Supersmarrigt! Tack för en intensiv och rolig helg! Kram'1

    SvaraRadera