söndag 11 mars 2012

Fakta om resan

Jag har fått flera förfrågningar om att skriva lite mer fakta om hur vi bokade vår resa och lite mer praktiska detaljer och tips.

Flyget:

Vi flög med Lufthansa dit och det gör jag inte om. Servicen var inte den bästa, planet inte det fräschaste och informationen vid vår hemska landning urdålig. De tappade bort massor av bagage till folk på planet och det är något jag har hört om Lufthansa tidigare.
Hur som helst så bokade vi våra biljetter på www.travellink.se
För 2 vuxna och 2 barn till Orlando betalade vi 20 000 SEK

Huset:

Vi hittade vårt hus på www.homeaway.se Sedan kontaktade vi ägaren, förskottsbetalade och gjorde upp alla detaljer. Vi valde att ha poolen uppvärmd, vilket var en bra idé! Den totala kostnaden för huset i 9 dagar blev då 5800 SEK

Kryssningen:

När man letar kryssning i Karibien finns det en uppsjö av rederier. Vi valde det som rankas högst eftersom vi hört och läst massa dåligt om andra rederier. Vi kryssade alltså med Royal Caribbean.
Vi bokade på www.royalcaribbean.com istället för www.royalcaribbean.se , det sparade vi 2000 SEK på.
Själva kryssningen kostade ca 8000 SEK, sedan tillkom förbetald dricks och läskpaket (fri läsk hela kryssningen) så totalt gick det på 10 000 SEK Då ingick mat på båten.
Hotellet:
Hotellet letade jag upp på www.expedia.com Oftast är de billigare än www.expedia.se
När jag kollar efter hotell är jag mer intresserad av användarrecensionerna är stjärnorna på hotellet. Det här nya hotellet fick jättebra recensioner så vi slog till direkt. Eftersom vi lämnade ifrån oss hyrbilen när vi for på kryssningen ville vi ha ett hotell med gångavstånd till saker, vilket inte är lätt i USA. Vi valde att bo precis vid Downtown Disney, vilket inte är ett billigt område att vistas i, men mycket trevligt.
Hotellet kostade 1800 SEK för två nätter, och gå ingick INTE frukost. Det gör det sällan i USA.

Hyrbil:

Bil är nästan ett måste i USA. Det är väldigt svårt att ta sig runt på ett smidigt sätt utan bil. Kollektivtrafiken fungerar inte direkt som här hemma…
Vi hyrde bil genom www.budget.com och det fungerade som vanligt jättebra. Vi har hyrt av dem flera gånger och alltid varit nöjda.
För bilen, med två bilstolar och GPS i 9 dagar betalade vi 5000 SEK


Aktiviteter:

Vi bestämde tidigt att skaffa 5-dagars biljetter till Disney. Det kan låta mycket, men det är verkligen ingenting! Vi gick 2 dagar i den stora parken Magic Kingdom och vi har inte på långa vägar sett hela parken.
För 5-dagars biljetter till oss 4 betalade vi ca 7000 SEK
Inträde till Wonder Works kostade ca 650 SEK för hela familjen och inträde till Gatorland kostade ca 580 SEK.

Shopping:

Förutom vanliga matbutiker (som är galet mycket större än här hemma) var vi på Premium Outlets, båda två faktiskt. Det på Vineland Avenue är lite mindre men har en trevlig lekpark man kan pausa lite i.
Vi var också på Florida Mall, det får man inte missa! Mycket bra shopping i en stor och jättefin galleria.

Mat:

Bästa maten i Orlando åt vi på www.chevys.com Bra mat till bra priser! Vi åt trerätters hela familjen och notan gick på 350 SEK. Gilla!!!
Annars åt vi liksom där vi var för stunden. I Downtown Disney åt vi på http://rainforestcafe.com/ . En upplevelse för barnen och faktiskt (vi blev överraskade både i London och Orlando) väldigt bra mat. Priserna ok!
Jag gör ett eget inlägg om tips inför Disneyparkerna.

Totalt gick vår resa på 70 000 SEK, då ingick alltså all shopping, mat, bil, kryssning, hus, hotell och allt annat som jag inte kommer på nu.
Hade vi tagit en vanlig charterresa till Thailand hade bara resan för oss gått på 60 000 SEK och så hade mat och nöjen tillkommit.
Vår resa var alltså inte dyrare än andras Thailandsresor, vilket de flesta tror.

2 kommentarer:

  1. Tack för all värdefull info! Kanonbra med prisuppgifterna, har ingen aning om hur mycket man ska räkna med att saker kostar annars. Helt otroligt att det skiljer så mycket pengar beroende på om man bokar via .se eller .com!

    Hur låg huset som ni hade i förhållande till Disneyparkerna? Hur fungerade 5-dagarspassen? Det behövde inte vara 5 dagar i rad?

    Det kanske är fler som har undrat över saker, men för min del behöver du inte tipsa om saker inne i Disneyparkerna. Jag har varit där en gång tidigare (utan barn), samt 5 gånger i Disneyland Paris. Epcot var min favorit, men där var ni inte?

    Återigen; stort tack! Mycket värdefullt!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Vårt hus låg 30 min från nästan allt. Det var verkligen perfekt, hade inte velat vara mitt i smeten. Vårt område var lugnt och rätt lyxigt. En kompis som kom och hälsade på var mycket imponerad.
    5-dagars passen behöver man inte använda 5 dagar på raken, men jag tror att man måste använda dem inom 14 dagar. Man måste lämna fingeravtryck första dagen man använder dem och sedan kan bara just den personen använda dem.
    Vi tyckte att barnen var för små för Epcot, och så är det ju kul att spara något för nästa gång vi åker dit. Med facit i hand var de för små för Hollywood Studios också, men det var ju kul med Playhouse Disney osv.
    Fråga på om det är mer du undrar över! :-)

    SvaraRadera