måndag 5 mars 2012

Bahamas

Att kyssa här i USA är inte direkt som att åka Viking Line. På Viking Line tar man sin väska och går och sätter sig i baren och börjar dricka, sedan fortsätter resan i samma stil, och till slut får någon väcka en så att man hinner släpa sig själv och sin väska av båten när den har vänt och går ut igen.
Här måste man checka in som på en flygplats, någon annan tar hand om väskorna, som levereras till ens hytt och när man ska gå av är det samma rutin med säkerhetskontroll osv.

Båten var fin och maten underbar, men tyvärr blev det bara ett stopp på Bahamas och inte två som planerat eftersom vädret var för blåsigt för att ta in båten mot land.

Bahamas var precis så där underbart som man tänker sig, kanske bättre! man kunde köpa alla möjliga rundturer på ön, men vi valde att kolla in ön själva och det visade sig vara ett underbart val!

Vi anlände till centrala Nassau, huvudstad på Bahamas.



Där letade vi upp ett piratmuséeum vi hade läst om. PÅ 1600-talet var Bahamas en piratö där tex självaste Blackbeard bodde.



Vi lärde oss massor av intressanta pirat-fakta...



...och fick se äkta piratfynd funna på ön:





Centrala Nassau var ganska nergånget och slitet så vi fick tag i en taxichaufför och bad honom köra oss till en fin strand.



Han körde oss till Paradise Island och Atlantis beach. På vår båt sålde de turer dit för 160 USD per person, vi betalade 16 USD för taxin dit. :-D







Fantastiskt vatten!!!



Efter sol, och bad gick vi upp mot det enorma hotellområdet. Det går inte att beskriva i ord hur stort det är, men ni kan läsa mer om Atlantis här.

Länk
På hotellområdet fanns bassänger med rockor, hajar, sköldpaddor och...ja vad är det här för fisk?!





Sedan tog vi oss ner till marinan och kikade runt. Så galet vackert och enorma båtar. Lillan trodde att en av lyxbåtarna var ett kryssningsfartyg och jag klandrar henne inte.







Nere i marinan passade vi på att äta middag. Jag och maken provade öns specialitet vilket är conch, dvs skaldjuret i en trumpetsnäcka. Jättegott!!! Och utsikten var det heller inga fel på.



Chauffören som körde oss till stranden tipsade om att Atlantis stora akvarium var gratis att besöka efter kl 18 så det såg vi till att inte missa.



Vi lämnade inte ön förrän det blivit mörkt, men vem vill sitta på en båt när man kan vara här?!





Fantastisk ö och vilka underbara minnen vi tog med oss därifrån!

2 kommentarer:

  1. Ja, Atlantis är EMORTM! Det tog oss 1,5 timmar innan vi hade orienterat oss ordentligt :P SÅ kul att ni också fick se hur fint det är! Kram

    SvaraRadera
  2. Ja gud så stort! Hur kul som helst ju!!!

    SvaraRadera