måndag 24 januari 2011

Barnens aktiviteter

En sak lär man sig när man har flera barn, deras aktiviteter kan ruinera vem som helst!!! Nu har vi begränsat tjejernas aktiviteter av andra orsaker än pengar, men det är ändå att man reagerar.
Dottern ska gå kvar i simningen, hon längtar och längtar tills den drar igång på söndag.
Lillan ska inte simma mer, det var inte hennes grej alls. Hon ska få prova pyttedans istället. Visst, det kanske inte är den bästa idén att låta henne gå på en aktivitet när hon har så svårt för alla intryck, men man får inte glömma att hon verkligen uppskattar vissa saker även om det är jobbigt för henne. Dans har hon pratat om att hon vill prova sedan hon hörde talas om ett annat barn som gick på det och jag tänker inte stoppa och säga nej hela tiden pga att hon kan få det jobbigt. Bästa sättet att öva upp att klara mycket intryck borde väl vara genom att göra sådant som man älskar?!

Hur som helst, dotterns simning kostar 800 kr per termin och lillans dans kostar hela 990 kr för 10 ggr!!! Snacka om att man kommer att ha ångest för varje tillfälle man missar!!

Är det rimligt att priserna ligger så här? Jag tycker att det är förskräckligt och jag lider med alla de familjer som får neka sina barn av ekonomiska skäl. Sådant här gör att klasskillnader kommer att bli tydliga även för riktigt små barn. Hua, säger jag bara!!!

2 kommentarer:

  1. Vi betalade 2000 för en termin på dansskolan. Galet dyrt!!
    Nu ska vi testa på någon annan form av dansgympa på ett gymnastikförbund som är mycket mycket billigare (typ några hundrap er termin).
    Kram Toula

    SvaraRadera
  2. 2000???? Men shit, det är ju gräsligt!!!

    SvaraRadera