lördag 10 oktober 2009

Kortvarig lycka

Glädjen som infann sig här i morse blev kortvarig. Dottern betämde sig för att öva sin värsta trots hela dagen och alla blev lidande.
Maken klarade sig bäst eftersom han var borta på ärenden på förmiddagen och på hockey på eftermiddagen. Trots att han kom hem en kvart innan läggdags fick han också ta en skopa trots.

Enda riktigt trevliga stunden på dagen var när jag och tjejerna gick ut för att utforska området. Vi hittade en trollstig som vi var tvungna att prova och det visade sig att trollen bara hade ätit upp nästan alla blåbär. Vi mumsade blåbär och undrade vad som skulle finnas på andra sidan skogen, lillan var säker på att det var Danmark, men det visade sig vara dagiskompisarnas gata så vi gick dit på en blixtvisit.
På hemvägen hittade dottern lingon, men hon var lite osäker på om det verkligen var lingon och inte bär som man blir sjuk av. Hon gav en till lillasyster och observerade vad som hände, sedan sa hon:
"Hon blev inte sjuk! Då var det nog lingon ändå" Sedan mumsade hon glatt i sig bären.

På eftermiddagen blev katten inlåst i ett skåp i dotterns rum och enda anledningen att jag fick en chans att rädda honom var för att jag fattade misstankar om dotterns kommentar:
"Det är bara en mjukiskatt i det här skåpet, ingen riktig katt"

Nu sliter maken med hyllan och jag dricker vin, imorgon blir det plugg hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar