Botten:
100 g smör
30 pepparkakor
Smält smöret och krossa pepparkakorna. Tryck ut massan i en springform och låt stå i kylen för att stelna lite.
Cheesecake:
4 ägg
2 dl socker
3 dl vispgrädde
100g philadelphiaost
Vispa grädden i en skål. Separera äggen och vispa vitorna till hårt skum. Vispa ihop ägggulorna med sockret och osten. Vänd försiktigt ihop grädden, äggulorna och äggvitorna i en skål, häll i formen med pepparkaksmassan och strö över krossade pepparkakor. Ställ genast i frysen och frys kakan minst 6 timmar innan den ska serveras. Ta ut den ca 20 min innan servering.
Du är makalös, min fantastiska dotter! Hur hinner du? Kan jag bestäla en sån till 17 december? Min tur att ha med fika på jobbet...:-( Jag är ju mer för att baka matbröd, stora degar utan finess!
SvaraRaderaHur vore det om man hade i saffran i själva cheesecake-smeten tro?
SvaraRaderaMmmmm....
Åh, vilket recept, det måste jag prova!
SvaraRadera